Lakeus 21 -lentotoimintaharjoitus tuo Hornetit Kauhavalle

Ilmavoimat järjestää Lakeus 21 -lentotoimintaharjoituksen 17.‒26. elokuuta 2021. Harjoituksessa F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät tukeutuvat arkipäivisin Kauhavan lentopaikalle. Ilmavoimien taistelutapa mahdollistaa keskitetyt ilmaoperaatiot hajautetusta ryhmityksestä. Tukeutumista muualle kuin kotitukikohtiin harjoitellaan säännöllisesti, jotta hävittäjäkalusto voidaan tarvittaessa hajauttaa nopeasti ja joustavasti eri puolille Suomea.

Lakeus 21 -harjoitukseen Kauhavan lentopaikalla osallistuu 6‒7 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Ensimmäisen harjoitusviikon toteuttaa Lapin lennosto, jälkimmäisen Karjalan lennosto. Lentotoimintaa on Kauhavalla harjoituksen ensimmäisellä viikolla tiistaista perjantaihin 17.‒20.8. ja toisella viikolla maanantaista torstaihin 23.‒26.8. päivittäin kello 7‒23 välisenä aikana. Viikonloppuisin lentotoimintaa ei ole.

Lakeus 21 -harjoituksen lentotoiminta suuntautuu Kauhavalta pääasiassa Kauhava – Jyväskylä – Oulu väliselle maa-alueelle sekä Kokkola – Oulu väliselle merialueelle. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista. Harjoituksessa ei käytetä ampumatarvikkeita tai lentokoneiden omasuojaheitteitä.