Patria alkaa huoltamaan Norjan poliisin helikoptereita

Kotimainen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja Patria on allekirjoittanut sopimuksen Leonardo Helicoptersin kanssa Norjan poliisin uusien AW169-helikopterien huolloista, korjauksista ja ylläpidosta. Nyt solmitun sopimuksen työt suoritetaan Oslossa, Gardemoenin lentokentällä. Sopimuksen kesto on 10 vuotta.

“Tämä sopimus on meille strategisesti merkittävä. Sen myötä saamme uuden konetyypin huollettavaksemme ja laajennamme jo entuudestaan toimintaamme Norjassa. Samalla syvennämme yhteistyötä Leonardon kanssa. Toiminta Norjan poliisin helikoptereiden parissa on hyvää jatkumoa viranomaisille tarjottavasta huoltopalvelusta, mehän olemme huoltaneet Ruotsin poliisin helikoptereita jo vuodesta 1964”, toteaa Jukka Holkeri, Patrian International Support Partnerships -liiketoiminnan johtaja.

Patria on toiminut norjassa viranomaisten ja asevoimien helikppterien huoltajana jo pitkään. Patria ja Norjan puolustuslogistiikkalaitos (NDLO) allekirjoittivat sopimuksen vuonna 2017 Norjan puolustusvoimien NH90-helikoptereiden huollosta Bardufossissa. Sopimus oli kaksivuotinen ja se sisälsi optioita. NDLO on jatkanut sopimusta vuodella huhtikuusta 2019 eteenpäin. Patrialla on myös ollut sopimus Norjan Bell 412 -helikoptereiden huollosta vuodesta 2001 lähtien ja AIM Norway, joka on puoliksi Kongsbergin ja Patrian omistama yhtiö, huoltaa Norjan AW101-pelastushelikoptereita.

Uusi AW169-helikopteri mahdollistaa Norjan poliisille toiminnan kehittämisen ja valmiuden erilaisten uhkien varalta, kuten terrorismi ja muu rikollinen toiminta, sillä sen toimintasäde on merkittävästi suurempi kuin nykyisin käytössä olevien helikoptereiden. Lisäksi uusi konetyyppi mahdollistaa nopean toiminnan eri tukikohtien välillä tarpeen tullen. AW169-helikopterit toimivat erilaisissa tehtävissä, kuten tarkkailu- ja valvontatehtävät ja erikoistehtävissä olevien joukkojen kuljetus. Lisäksi se mahdollistaa tehtäviin tarvittavat nopeat muutokset. Norjan poliisin helikopterit pystyvät kuljettamaan kuusi henkilöä miehistön lisäksi.

Norjan poliisi tilasi poliisivoimille kolme Leonardon valmistamaa AW169 helikopteria heinäkuussa 2017