Yhdysvaltain ilmavoimien sotilastaitolentoryhmä Thunderbirdsien komentaja vaihtui, edellinen komentaja erotettiin tehtävästään

Yhdysvaltain ilmavoimien Sotilastaitolentoryhmä on saanut uuden komentajan, uusi komentaja on kuluvan näytöskauden aikana ryhmän operaatiopäällikkönä toiminut everstiluutnantti Kevin Walsh joka lensi konetta numero 7.

Edellinen Thunderbirdsien komentaja Jason Heard vapautettiin tehtävistään luottamuspulan takia heti näytöskauden jälkeen. Kenraali Jeannie Leavit perusteli ilmavoimien tiedotteessa päätöstään sillä ettei hän pystynyt luottamaan everstiluutnantti Jason Heard:n johtamistaitoihin saatika hänen riskienhallintakykyihin.

“Erottamispäätös oli erittäin hankala tehdä, mutta se oli lopulta ryhmän parhaaksi” totesi kenraali Leavit tiedotteessaan ja jatkaa: ” Olen henkilökohtaisesti erittäin kiitollinen eversti-luutnantti Jason Heardin omistautumiseen ryhmälle kuluvana lentonäytöskautena”

Kuvassa vasemmalla everstiluutnantti Jason Heard joka vapautettiin tehtävästään Thunderbirdsien komentajana. Kuvassa oikealla on kuluvan kauden Thunderbirds numero 7 everstiluutnantti Kevin Walsh joka toimi myös taitolento-osaston operaatiopäällikönä.

Kuvat: Yhdysvaltain ilmavoimat/ USAF Thunderbirds
Artikkelikuva: U.S. Air Force photo/Airman 1st Class Erin McClellan