Boeing: Kokoamme mahdolliset T-X suihkuharjoituskoneet Saint Louisissa

Yhdysvaltalainen Boeing on ilmoittanut kokoavansa T-X suihkuharjoituskoneet Saint Louisin tehtaillaan mikäli Yhdysvaltain ilmavoimat päätyy hankkimaan uudet harjoituskoneensa Boeing:n ja Saab:n yhteenliittymältä. Tilaus tukisi arviolta 1800 työpaikkaa Saint Louisin seudullla.

Mikäli Yhdysvaltain ilmavoimat päättää valita Boeing:n avustamaan tulevien ilmavoimien lentäjien koulutuksessa tulee T-X suihkuharjoituskone olemaan uusin projekti alueen yhteisölle joka on tuottanut sukupolvien ajan parhaimpia sotilaslentokoneita mitä on ollut tarjolla.

“Boeing:n T-X harjoituskone tulee pitämään Yhdysvallat turvassa ja se luo myös työpaikkoja Missourin alueelle” Sanoo Missourin kuvernööri Eric Greitens ja jatkaa: “Yhtiöt kuten Boeing jotka ovat sitoutuneet kasvamaan ja investoimaan tänne osoittavat maailmalle, että osavaltiomme on avoinna liikentoiminnalle ja on valmiina luomaan uusia työpaikkoja”

Kaksi ensimmäistä, puhtaalta suunnittelupöydältä rakennetut T-X harjoituskonetta lentävät parhaillaan ja ovat osoittaneet jo testeissa, että suunnitelmat ovat pienen riskin omaavia, helppoja valmistaa sekä omaava hyvän toimintakyvyn.

 

Boeing:n T-X harjoituskoneet on osa T-X harjoitusjärjestelmää jonka Boeing on suunnitellut yhteistyössä Ruotsalaisen Saab:n kanssa Yhdysvaltain ilmavoimille korvaamaan ikääntyvät T-38 harjoituskoneet.  Yhdysvaltain ilmavoimat suunnittelee hankkivansa 350 uutta harjoituskoneetta sekä tarvittavat tukipalvelut koneiden operointia varten.  Mahdollisen kaupan arvo on noin 16 miljardia Yhdysvaltain dollaria.  Alustava operatiivinen valmius on tarkoitus saada vuonna 2024.

Yhdysvaltain ilmavoimien on tarkoitus päättää uudesta harjoituskoneesta kuluvan vuoden loppuun mennessä.