Boeingin T-7A red hawk suoritti onnistuneesti testin jossa koneen moottori sammutettiin kesken lennon.

Boeingin ja Saab:n yhdessä suunnittelema Boeing T-7A Red Hawk on ottanut yhden askeleen eteenpäin testiohjelmassaan kun koneella suoritettiin onnistuneesti testi jossa T-7A:n moottori sammutettiin ilmassa kesken lennon ja käynnistettiin uudestaan.

Boeingin tiedotteen mukaan T-7A Red Hawk suoritti onnistuneen moottorin sammutuksen ja uudelleen käynnistyksen noin 20 000 jalan korkeudessa lähellä Boeingin St. Louisin yksikköä. T-7A lensi testin aikana noin 48 sekunttia ilman moottorin tuomaa työntövoimaa ennen kuin GE:n F404 moottori käynnistettiin uudelleen.

Testin suoritti Boeingin T-7A pääkoelentäjä Steve Schmidt yhdessä toisen Boeingin koelentäjän, William Berrymanin kanssa.

“Moottorin ilmakäynnistystestaus vaatii suuren määrän valmistelua, suunnittelua ja tiimityötä” toteaa T-7A:n pääkoelentäjä Schmidt ja jatkaa “Se on testi kaikille järjestelmille ja varajärjestelmille jotka on rakennettu tilanteisiin joissa lentäjän on pakko sammuttaa ja käynnistää moottori uudestaan poikkeustilanteissa”

Boeingin ja Saabin suunnittelema T-7A Red Hawk valittiin syyskuussa 2018 Yhdysvaltain ilmavoimien seuraavaksi suihkuharjoituskoneeksi. Boeingin on tarjoamassa kyseistä konetta myös ulkomaalaisille asiakkaille, konetta esiteltiin Boeingin messuosastolla Singaporen lentonäytöksessä helmikuussa 2020.