DefenseNews: Raytheon ja Leonardon yhteistyö katkesi kiistaan T100 koneen hinnasta

Yhdysvaltalainen puolustusalan julkaisu DefenceNews on kertonut sivuillaan, että Raytheonin ja Leonardon yhteistyö Yhdysvaltain ilmavoimien uuden harjoituskoneen rakentamiseksi katkesivat erimiellisyyksiin koneen hinnasta.

DefenceNews:n saamien tietojen mukaan  Raytheon olisi vaatinut, että koneen hintaa pitäisi saada alaspäin noin 20-30 prosenttia. Paineita T100 koneen joka tunnetaan myös M346 nimellä muualla maailmassa hintaa kohtaan on aiheuttanut Yhdysvaltain ilmavoimien TX-kilpailussa olevat muut tarjokkaat. Isoimman huolenaiheen koneen hintaa kohtaan Raytheonille aiheutti ruotsalaisen Saab:n ja Boeing yhdessä puhtaalta pöydältä suunnittelema TX harjoituskone joka teki ensilennon joulukuussa 2016.  Useasta lähteestä on tullut tietoa, että Boeing on tekemässä kovanluokan tarjouksen koneista. Myös Boeing:n ja Saab TX-kone on osoittautunut ensimmäisissä lentotesteissä hyväksi lentokoneeksi niin teknisten kuin muidenkin harjoituskoneisiin liittyvien asioiden osalta.

DefenceNews:n tietojen mukaan Leonardon M346:n hinta liikkuu noin 25 miljoonan Yhdysvaltain dollarin tietämillä, samoissa hintaluokissa liikuu myös Lockheed Martinin ja Kai:n valmistama T-50 kone, mutta M346 ei ole ominaisuuksiltaan yhtä hyvä kone kuin T-50 G-voimien osalta jne. Tämä tarkoittaa sitä, että Leonardon pitäisi saada oman koneensa hintaa alaspäin noin 15-18 miljoonaan Yhdysvaltain dollariin.

Lähde: http://www.defensenews.com/articles/trainer-price-wars-raytheon-wanted-millions-less-per-plane-than-leonardo?utm_content=buffera904b&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

 

Artikkelikuva: Leonardo
Kuvassa Leonardon M346 harjoitushävittäjä