Donald Trump haluaa Boeing:lta tarjouksen hävittäjistä

Yhdysvaltain tulevan presidentti Donald Trump on twitterin välityksellä kertonut haluavansa Boeing:ltä tarjouksen F/A-18 superhornet hävittäjistä. Trump:n twiitti tuli vain päivä sen jälkeen kuin Lockheed Martinin pääjohtajan Marillyn Hewsonin.

Lockheed Martinin pääjohtaja kerkesi viestittää yhtiön tiedotteen välityksellä keskiviikko illalla, että hänen ja tulevan presidentin välinen tapaaminen oli tuottoisa ja hän arvosti mahdollisuutta keskustella F-35 ohjelmasta, sen etenemisestä ja kustannusten karsimisesta tulevan presidentin kanssa. Pääjohtaja Hewson totesi myös tiedotteessaan: “F-35 on tärkeä ja ohjelma maamme turvallisuuden kannalta. Olen välittänyt sitoumuksemme toimittaa kohtuuhintainen hävittäjä Yhdysvaltain asevoimille ja liittolaisillemme”

Lockheed Martinin johtajan lisäksi Donald Trump tapasi myös Yhdysvaltain ilmavoimien kenraaleita sekä Laivaston amiraaleja jotka tekivät Trump:n vaikutuksen kun kävivät keskusteluita eri lentokonevaihtoehdoista ja hinnoista.


Boeing joka valmistaa F/A-15 ja F/A-18 koneita on kerennyt jo vastaamaan Yhdysvaltain tulevalle presidentille twitterin välityksellä: “Olemme valmiita työskentelemään Donald Trump hallinnon kanssa saadaksemme aikaan kohtuuhintaisen ratkaisun joka täyttää asevoimien vaatimukset”


Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun tuleva presidentti käy neuvotteluja twitterin välityksellä Yhdysvaltalaisten aseyhtiöiden kanssa. Osansa ovat saaneet niin Boeing, Lockheed Martin kuin Northrop Grumman

Kuva: Lockheed Martin