Kaksi Yhdysvaltain ilmavoimien lentäjää menehtyi T-38 suihkuharjoituskoneen joutuessa onnettomuuteen Vancen lentotukikohdassa.

Kaksi Yhdysvaltain ilmavoimien lentäjää on menehtynyt torstaina kun heidän T-38 suihkuharjoituskoneensa oli palaamassa harjoituslennolta yhdessä toisen T-38 suihkuharjoituskoneen kanssa. Onnettomuus tapahtui Yhdysvalloissa Oklahoman osavaltiossa sijaitsevassa Vancen lentotukikohdassa jossa koulutetaan lentäjiä Yhdysvaltain ilmavoimille.

Vancen lentotukikohdan komentajan mukaan onnettomuus(toim huom: Tukikohdan komentaja käytti tiedotustilaisuudessa termiä mishap eli jonkinlainen vahinko) tapahtui kun molemmat T-38 suihkuharjoituskoneet olivat tekemässä rinnakkaislaskeutumista tukikohdan kiitotielle jonka aikana tapahtui jotakin.

Paikallisen median välittämien tv-kuvien perusteella toinen T-38 suihkuharjoituskoneista seisoo noin 5-10 metriä kiitoradasta sivuun ja toinen puolestaan makaa ylösalaisin niin, että kiitorataan on matkaa noin 50-80 metriä.
Alla olevassa twiitistä löytyy paikallisen KOCO-5 tv-kanavan helikopterin kuvaamaa videokuvaa paikanpäältä.

Northrop T-38 Talon on Yhdysvaltain ilmavoimien käyttämä suihkuharjoituskone joka otettiin käyttöön Yhdysvaltain ilmavoimissa vuonna 1961. Northrop valmisti vuosien 1961 ja 1972 välisenä aikana yhteensä 1146 T-38 suihkuharjoituskonetta. Vuosien saatossa onnettomuuksissa on menetetty 211 konetta joista viimeisin tapahtui torstaina. Yhdysvaltain ilmavoimien on tarkoitus korvata T-38 Talon suihkuharjoituskoneet Boeingin ja Saabin yhdessä suunnittelemilla T-7 RedHawk suihkuharjoituskoneilla.

Vancen lentotukikohdan komentajan, Eversti Simmonsin mukaan onnettomuudessa menehtyneiden lentäjien nimet on tarkoitus julkaista vuorokauden kuluttua onnettomuudesta. Tämä on Yhdysvaltain ilmavoimien normaali käytäntö jotta lentäjien lähiomaiset keretään tavoittamaan ennen kuin nimet tulee julki.

Artikkelikuva: U.S. Air Force photo by Senior Airman Taylor Crul