Northrop Grumman vetäytyi Yhdysvaltain ilmavoimien TX-harjoituskonehankkeesta

Yhdysvaltalainen Northrop Grumman on ilmoittanut vetäytyvänsä Yhdysvaltain ilmavoimien TX-harjoituskoneen valmistuksesta käytävästä kisasta. Asiasta ilmoitettiin lyhyellä tiedotteella jossa todettiin yhtiön yhdessä Iso-Britannialaisen BAE Systemsin kanssa tutkineen Yhdysvaltain ilmavoimien vaatimuksia uudeksi koneeksi niin teknisten kuin taloudellisten vaatimusten osalta.

Northrop Grumman ja BAE Systems toteavat tiedotteessaan, että ovat tulleet siihen johtopäätökseen ettei hankkeessa ole järkevää edetä eteenpäin, koska hanke ei ole yhtiöiden taloudellisten etujen kannalta järkevää.  Northrop Grummanin päätöksestä vetäytyä kisasta oli jo pieniä viitteitä ilmassa viimeviikolla kun yhtiön pääjohtaja Wes Bush antoi puhelinkonferenssissa asiasta pieniä viitteitä.

Yhdysvaltain ilmavoimien TX-harjoituskonehankkeesta on kilpailemassa enää 3 tahoa,  Lockheed Martin ja Korealainen KAI yhdessä T-50 koneella, Boeing ja Saab omalla TX koneellaan ja  Sierra Nevada yhdessä Turkish Aerospace Industries:n kanssa koneella josta ei ole annettu julkisuuteen kovinkaan paljoa tietoa. Jäljellä olevista tarjokkaista vain Sierra Nevada ei ole esitellyt konettaan julkisuudessa saatika lentänyt sillä metriäkään.