Pentagon ja Lockheed Martin ovat sopineet historian alhaisimmasta F-35-hävittäjän hinnasta

Yhdysvaltain puolustusministeriö ja Lockheed Martin ovat päässeet sopimukseen 141 F-35-hävitttäjän tuotannosta ja toimituksesta. Nyt tehty sopimus on arvoltaan 11,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Kyseessä on F-35-ohjelman historian alhaisin yksikköhinta. Viimeisimmässä sopimuksessa F-35A-hävittäjän hinta on alle 90 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

F-35A:n hinta on laskenut 11 vuotta perättäin. Hinta on nyt 89,2 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, mikä tarkoittaa 5,4 prosentin hinnanalennusta edelliseen sopimukseen (LRIP 10) verrattuna, jossa yksikköhinta oli 94,3 miljoonaa dollaria.

“Kustannusten alentaminen on kriittinen tekijä F-35-ohjelman menestykselle,” sanoo F-35-ohjelman johtaja, vara-amiraali Mat Winter. “Keskitymme jatkossakin kustannusten alentamiseen ja parhaan suorituskyvyn tarjoamiseen F-35:n käyttäjille.”

“Sopimus on merkittävä virstanpylväs F-35-ohjelmalle,” sanoo Lockheed Martinin F-35-ohjelman johtaja Greg Ulmer. “Jatkamme edelleen tuotantomäärien kasvattamista ja uusien kustannussäästöhankkeiden toteuttamista. F-35-ohjelma etenee aikataulun mukaisesti kohti 80 miljoonan Yhdysvaltain dollarin yksikköhintaa vuonna 2020, jolloin F-35 tarjoaa seuraavan sukupolven suorituskykyä minkä tahansa nykysukupolven hävittäjän hinnalla.”

 

Uutinen päivittyy…

Artikkelikuva: Lockheed Martin (kuvassa Norjan ilmavoimien F-35A)