Pentagon tilasi kolmannen erän KC-46A ilmatankkauskoneita Boeingilta.

Yhdysvaltian puolustushallinto Pentagon on tilannus kolmannen tuotantoerän KC-46A “Pegasus” ilmatankkauskoneita Yhdysvaltalaiselta Boeingilta. Nyt tehdyn tilauksen arvo on 2.1 miljardia euroa ja tilaus käsittää 15 uutta tankkauskonetta. Tilauksen jälkeen Yhdysvaltain ilmavoimien uusien KC-46A ilmatankkauskoneiden määrä nousee 34 yksilöön.

“KC-46A ohjelma on edennyt eteenpäin odotusten mukaan” toteaa kenraali Duke Z. Richardson joka johtaa ilmavoimien tankkauskoneohjelmaa.  Yhdysvaltain ilmavoimien KC-46A ohjelman johtaja eversti John Newberry puolestaan totetaa ” Nyt tehty 15 tankkauskoneen tilaus on erittäin tärkeä etappi KC-46 ohjelmalle” ja jatkaa “Tiedän, että lentäjät ovat innoissaan siitä, että tuomme heille uuden sukupolven kalustoa heidän käyttöönsä”

Ensimmäisen uuden tankkauskoneen on tarkoitus päätyä Kansasissa sijaitsevaan McConnellin lentotukikohtaan, myöhemmin koneita on tarkoitus toimittaa Altuksen(Altus) lentotukikohtaan Oklahomassa jonne sijoitetaan koneen koulutuskeskus.  Myös New Hampshiren kansalliskaartin ilmaosasto saa uusia tankkauskoneita kun Pease:n lentotukikohtaan(Pease Air National Guard Base)  sijoitetaan KC-46A koneita.

Ensimmäinen tilauserä KC-46A koneita käsitti 7 ilmatankkauskonetta, toinen tilauserä oli puolestaan 12 uutta ilmatankkauskonetta.

Kuva: Yhdysvaltain ilmavoimat.