Reuters: Yhdysvaltain laivasto suunnittelee isohkoa superhornet tilausta

Kansainvälinen uutistoimisto Reuters on julkaissut uutisen jossa kerrotaan uutistoimiston omiin lähteisiin vedoten, että Yhdysvaltain laivasto olisi tilaamassa tai haluaisi tilata jopa 70 uutta superhornettia lähivuosina.  Alustavien tietojen mukaan tilaus olisi ajankohtainen vuoden 2018 jälkeisessä budjetissa.


Yhdysvaltain laivasto kärsii parhaillaan hävittäjäpulasta koska vanhoja F/A-18C/D hornetteja on poistunut tai poistuu lähivuosina isohkoja määriä vahvuudesta. Samaan aikaan uusia F-35 hävittäjiä ei ole saatu laivaston vahvuuteen tarpeeksi sekä F-35 koneiden huolto vie myös enemmän aikaa kuin nykyisten koneiden osalta.

Mikäli laivaston suunnitelmat toteutuvat tuo se Boeing:n St.Lous:n tuotantolinjalle töitä sen verran, että se pitää tuotantolinjan auki useamman vuoden ajan.  Tämä yhdistettynä jo lähiaikoina julkaistuihin Kanadan, Kuwaitin sekä Qatarin tilausten kanssa mahdollistaa tuotantolinjan aukipysymisen 2020-luvun alkupuolelle asti.
Artikellikuva: By Service Depicted: NavyCamera Operator: TSGT ROB TABOR, USAF – ID:DFSD0609181 / 050913F5480T016, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1239650