Sikorsky ja Boeing julkaisivat ensimmäiset kuvat SB>1 DEFIANT helikopterista.

Yhdysvaltalaiset puolustusteollisuusyritykset Boeing ja Sikorsky(osa Lockheed Martin konsernia) ovat julkaisseet ensimmäiset kuvat SB>1 DEFIANT teknologiademonstraattorista  jonka yritykset ovat kehittäneet yhteistyössä. DEFIANT helikopterin on tarkoitus osallistua Yhdysvaltain maavoimien(ARMY) ohjelmaan jossa etsitään ratkaisuja asevoimien tulevaisuuden tarpeisiin monitoimisten helikopterien osalta.

Sikorsky and Boeing provided the first look at the new SB>1 DEFIANT™ helicopter. The helicopter is one of two designs participating in the U.S. Army’s Joint Multi-Role-Medium Technology Demonstrator Program. Courtesy Sikorsky-Boeing Team.

SB>1 DEFIANT on suunniteltu lentämään lähes kaksi kertaa nopeammin kuin nykyiset helikopterit sekä se tarjoaa edistyneemmän ketteryyden ja ohjattavuuden verrattuna nykyisiin helikoptereihin. DEFIANT pystyy myös lentämään pidemmälle kuin nykyiset sotilashelikopterit.

Yhdysvaltain asevoimien teknologiaohjelmiin osallistuvat helikopterit tai lentokoneet eivät välttämättä sellaisenaan päädy asevoimien käyttöön tulevaisuudessa, hyvässä tapauksessa ainut mitä tämä ohjelma voi tuoda tulevaisuuden ilmailulle voi olla helikopterin voimansiirtojärjestelmä tai helikopterin lentäjän kahvimukin teline. Ilmailuhistoria tuntee useita tapauksia joissa monet hienot sekä tietyssä mielessä erikoisenlaiset lentolaitteet ovat päätyneet vuoden testijakson jälkeen pölyttymään asevoimien tai asetehtaiden varastoihin kunnes ne siirretään jonkin ilmailumuseon kokoelmiin.

Sikorsky and Boeing provided the first look at the new SB>1 DEFIANT™ helicopter. The aircraft’s rotor system will allow it to fly about twice as fast and twice as far as today’s conventional helicopters. Courtesy Sikorsky-Boeing Team.