Sikorsky:n ja Boeing:n SB>1 Defiant lensi ensilentonsa.

Yhdysvaltalaisten puolustusalan yritysten Sikorskyn ja Boeingin SB>1 Defiant helikopteri on lentänyt ensilentonsa. Ensilento tapahtui Sikorskyn Floridassa sijaitsevalla West Palm Beachin toimipisteessä. Sikorsky joka on osa Lockheed Martinia sekä Boeing ovat kehittäneet Defiant helikopteria osana projektia jolla etsitään eri ratkaisuja Yhdysvaltain asevoimien tulevaisuuden ilmakuljetusratkaisuiksi.

”DEFIANTin suunnittelun ja kehittämisen aikana on paljastanut useita valmiuksia ja kykyjä joiden edistäminen sekä kehittäminen on oikeasti mahdollista Future Vertical Liftille,” sanoi Boeing Vertical Liftin varatoimitusjohtaja David Koopersmith.

”DEFIANT on suunniteltu lentämään lähes kaksinkertaisella nopeudella verrattuna nykyaikaisiin sotilashelikoptereihin ja sen kantama on lähes kaksinkertainen” sanoo Sikorsky Future Vertical lift:n varatoimitusjohtaja Dan Spoor ja jatkaa ”Tämä suunnitelma takaa erinomaisen suorituskyvyn tavoitealueella, jossa potentiaalinen vihollisen toiminta asettaa vaatimuksia ohjattavuudelle, selviytymiselle ja joustavuudelle. Olemme innoissamme tämän päivän lentojen tuloksista ja odotamme innokkaasti lentotestausohjelmaa. ”

Defiant on Boeingin ja Sikorskyn yhdessä rakentama helikopteri jolla on tarkoitus testata tulevaisuuden ilmakuljetusratkaisuja Yhdysvaltain asevoimille. Nyt käynnissä olevan koelento-ohjelman on tarkoitus tuottaa Yhdysvaltain asevoimille tietoa ja dataa joiden avulla se voi kehittää tulevaisuuden ilmakuljetusratkaisuja.

X2 teknologiaa johon Defiant perustuu voidaan käyttää alustavien suunnitelmien mukaan niin kuljetushelikoptereissa kuin taisteluhelikoptereissakin jotka pystyvät lentämään nykyisiä sotilashelikoptereita pidemmälle.

Kuvat: Sikorsky ja Boeing.