Super Bowl:n ylilento jäi vajaavaiseksi, Stadionin katto piti sulkea sateen takia.

Amerikkalaisen jalkapalloliigan vuotuinen loppuottelu Super Bowl käytiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä suomen aikaa(5-6.2.2017) Ottelun yksi alkunumeroista oli Yhdysvaltain ilmavoimien taitolentoryhmä Thunderbirdsien ylilento. Valitettavasti sää ei oikein suosinut tällä kertaa ylilentoa kun noin 90 minuuttia ennen peliä alueen yli meni sadekuuro.

NFL:n sääntöjen mukaan pelipaikan pitää täyttää tietyt ehdot loppuottelulle joten NRG stadionin katto jouduttiin sulkemaan ennen ylilentoa. Itse ylilennon aikana sää oli hyvä tapahtumapaikalla, mutta suuren katon liikutteleminen edestakaisin vie aikaa ja energiaa.  Myös puoliaikashow:n katon avaamisen  varmistamien vaati katon pitämisen kiinni ylilennon aikana.

Tästäkin huolimatta Thunderbirds suoritti ylilennon jonka aikana sää oli jo parantunut sen verran, että taivas näytti olevan aikalailla pilvetön mikä herättikin ryhmän facebook-sivuilla kiivasta keskustelua siitä kuinka NFL ja järjestäjät munivat koko homman.

Sotilasilmailu julkaisee oheiset Thunderbirdsien julkaisemat kuvat. Kaikki kuvat ja videot on Yhdysvaltain ilmavoimien / Thunderbirdsien kuvaamia.


Puoliaikashow jossa esiintyi Lady Gaga tarjosi myös ilmailuun liittyvää herkkua kun Intel toi stadionin yläpuolelle 300 dronea joihin oli kytketty lamppuja. Järjestelmän avulla taivaalle heijastettiin myös Yhdysvaltain lippu.