Kaksi Thunderbirdsien ja Blue Angelsien Hävittäjää syöksynyt alas.

Torstai-ilta on osoittautunut murheelliseksi Yhdysvaltalaiselle sotilasilmailulle, varsinkin taitolentoryhmien osalta kun Blue Angels ja Thunderbirds taitolentoryhmien hävittäjät tippuivat miltei samaan aikaan.  Thunderbirdsien lentäjä pystyi pelastautumaan heittoistuimen avulla, mutta Blue Angels ryhmään kuuluva kapteeni Jeff Kuss ei ollut yhtä onnekas, vaan hän menetyi maahansyöksyssä.

13323767_10154219136509246_8035706382765370771_o
Kuva: Thunderbirds facebook page

Thunderbirdsien onnettomuus tapahtui lähellä Colorado Springsiä jossa järjestettiin Air Force Academyn valmistujaistilaisuus johon Thunderbirdsit osallistuivat ylilennon muodossa.

Blue Angelsien puolestaan oli harjoittelemassa esiintymistä kuluvan viikonlopun lentonäytökseen Smyrnassa Tennesseessä kun kapteeni Jeff Kuss:n lentämään Blue Angelsien kutoskoneeseen tuli mitä ilmeisimmin vikaa. Muutamat silminnäkijät ovat raportoineet, että koneen lentäjä olisi yrittänyt välttää onnettomuuspaikan läheisyydessä olevia asuin-, työpaikka- ja koulurakennuksia sinetöiden näin oman kohtalonsa, mutta pelastaen todennäköisesti monien muiden ihmisten hengen. Kapteeni Jeff Kuss oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta.

kuva: Blue Angels
kuva: Blue Angels

Thunderbirdsien facebook-sivuilla on jo keretty tiedottamaan, että ryhmä pistää esiintymiset toistaiseksi jäihin johtuen onnettomuudesta ja antavat tutkijoille näin rauhan tutkia rauhassa onnettomuuden syitä.

Myös Blue Angelsien osalta on odotetavissa jonkintason tauko esiintymisten osalta. Vuonna 2007 kun silloinen 6-koneen lentäjä Kevin “Kojak” Davis menehtyi onnettomuudessa joka tapahtui Etelä-Carolinassa järjestetyssä lentonäytöksessä piti Blue Angels muutaman viikon tauon jonka jälkeen ryhmä palasi esiintymään viiden koneen ryhmänä kunnes muutama vuosi aikaisemmin ryhmässä lentänyt Craig Olson kutsuttiin takaisin ryhmään lentämään.

 

 

Toim.Huom:
Mielenkiintoinen huomio, molemmat nyt onnettomuuksissa olleet koneet olivat kummankin taitolentoryhmän 6-koneita. Kuten oli myös vuonna 2007 onnettomuudessa ollut Blue Angels ryhmän kone. Vuonna 2003 ja 1981 Thunderbirdsien kutoskoneet joutuivat myös onnettomuuksiin(1981 lentäjä menehtyi)

Julkaistu: 3.6.2016 kello: 00:54
Päivitetty 3.6.2016 kello: 10:00 ja 22:00

Vastaa