Senaattori Rubio: Yhdysvaltain ilmavoimat jätti 17. F-22 hävittäjää myrskyn armoille

Yhdysvaltain ilmavoimat ei ole suostunut kertomaan Michael hirmumyrskyn  jälkeen Tyndallin lentotukikohtaan jääneiden F-22 hävittäjien tilannetta tai sitä moniko Lockheed Martinin valmistama F-22 häivehävittäjä jäi tukikohdan lentokonehalleihin johtuen koneiden huollon tilanteesta.  

Moni sotilasilmailua seuraava toimittaja on arvioinut, että myrskyn jalkoihin jätettiin noin 15-20 F-22 hävittäjää. Nyt hävittäjien tarkka määrä on paljastunut Floridalaisen senaattori Marco Rubion kirjeessä jonka hän lähetti ilmavoimista vastaavalle ministerille Heather Wilsonille. 

“Kun myrsky lähestyi kohti Floridaa oli 31% Tyndallin lentotukikohdan F-22 hävittäjistä sellaisessa kunnossa ettei niillä pystytty lentämään” kirjoittaa Rubio kirjeessään ministerille. 

Kun senaattori Rubion kertoma prosentti jaetaan tukikohdan F-22 hävittäjämäärällä saadaan luvuksi 17 joka on vastannut muutamien aihetta seuranneiden ilmailutoimittajien saamia tietoja tukikohdista.

Samaisessa kirjeessä senaattori Rubio pyytää ilmavoimista vastaavaa ministeriä kiirehtimään lisärahoituksen pyytämisen kanssa jotta koneet voidaan korjata niin nopeasti kuin vain on mahdollista. 

Mahdollisten vaurioituneiden F-22 hävittäjien määrästä ei ole tietoa, mutta Military.com sivuston tietojen mukaan tukikohdan alueelle on rakenteilla viidestä seitsemään väliaikaisia lentokonehalleja joihin jokaiseen mahtuisi kaksi lentokonetta. Yhdysvaltain ilmavoimien mukaan tästä ei kuiteskaan pidä tehdä mitään isoja johtopäätöksiä. 

Kuva: U.S. Air Force photo by Senior Airman Keifer Bowes