Wisconsin ilmakansalliskaartin F-16 hävittäjä pudonnut, lentäjä menehtyi onnettomuudessa.

Yhdysvaltalainen F-16 hävittäjä on pudonnut maahan Michiganin osavaltion pohjoispuolella tiistai-illalla 8. joulukuuta. Onnettomuus tapahtui Wisconsin ilmakansalliskaartiin kuuluvalle F-16 hävittäjälle noin kello 20 aikoihin paikallista aikaa kun se oli suorittamassa harjoituslentoa naapuriosavaltion puolella. Paikallisten tietojen mukaan koneessa olisi ollut mukana aseistusta.

115. lennoston mukaan koneessa oli yksi lentäjä joka menehtyi onnettomuudessa. Menehtyneen lentäjän paikallistamisessa meni aikaa johtuen alueen haasteellisuudesta. Heti onnettomuuden jälkeen paikallisten Marquetten ja Deltan piirikunnan alueilla sijaitsevia pelastuspalveluita on saapunut onnettomuusalueelle ja alueella oli paljon viranomaisten radioliikennettä.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Deltan piirikunnan alueella ja paikallisten tietojen mukaan onnettomuusalue on Hiawatha:n kansallismetsän alueella joka sijaitsee Deltan piirikunnan sheriffin mukaan alueen piirikunnan laitamilla. Alue on paikallisten mukaan tiheää metsikköä josta ihmisten löytäminen voi olla haasteellista, tämä oli mitä todennäköisemmin yksi syy siihen miksi onnettomuudessa menehtyneen lentäjän löytäminen vei oman aikansa.

Onnettomuuspaikalle on saapunut paikallisia sotilasviranomaisia jotka valvovat onnettomuusaluetta yhdessä paikallisten viranomaisten kanssa. Paikallisten tietojen mukaan onnettomuuspaikalla olisi jonkinlainen kuoppa joka olisi syntynyt onnettomuuden seurauksena, tätä tietoa ei ole tosin vahvistettu puolustusviranomaisten tai paikallisen sheriffin toimesta.

Uutinen päivitetty 11.12.2020 klo 10.00