Yhdysvaltain ilmavoimat nimesi MH-139A helikopterinsa “Harmaaksi sudeksi”

Yhdysvaltain ilmavoimat on nimennyt Boeing MH-139A helikopterinsa “harmaaksi sudeksi” eli Grey Wolf:ksi. MH-139A Grey Wolf on Boeingin rakentama, mutta AgustaWestlandin eli nykyisen Leonardon AW139 kopteriin perustuva ratkaisu jota on muokattu Yhdysvaltain asevoimille. AW-139 on keskikokoinen ja kaksimoottorinen helikopteri joka pystyy kuljettamaan jopa 15 henkilöä.

Yhdysvaltain ilmavoimien on tarkoitus käyttää MH-139A Grey Wolf helikopteria mannertenvälisten ohjusten laukaisualustojen suojaamiseen sekä päättäjien kuljettamiseen, pääasiallisesti Yhdysvaltain pääkaupungin Washington DC:n alueella. Boeingin mukaan MH-139A pystyy kulkemaan jopa 50% nopeammin, 50% pidemmälle ja pystyy kantamaan jopa 2000 kiloa enemmän rahtia tai matkustajia kuin vanhat helikopterit.

Yhdysvaltain ilmavoimien on tarkoitus korvata MH-139A helikoptereilla vanhentuneet UH-1N helikopterit. Yhdysvaltain ilmavoimien ja Boeingin välisen kaupan arvo on noin 2,4 miljardia dollaria ja sillä on tarkoitus hankkia noin 84 helikopteria.

Kuvat: U.S Air Force photo/Samuel King Jr.

Toim:huom: Jutussa oleva video näkyy aika pienenä. Suosittelemme klikkaamaan sen koko ruudun kokoiseksi. Sama ongelma näyttäisi olevan monella muullakin taholla joka on videon laittanut sivuillensa. Pahoittelumme.