Yhdysvaltain ilmavoimien F-16 esityslentäjä siirretty sivuun

Yhdysvaltain ilmavoimien F-16 “Viper Demo team” esityslentäjä kapteeni Zoe “SiS” Kotnik on siirretty sivuun tehtävistään. 20. lennoston komentaja eversti Derek O’Malley vapautti kapteeni Kotnik:n tehtävistään 11. helmikuuta sen jälkeen kun hän menetti luottamuksen siihen, että kapteeni Kotnik pystyisi hoitamaan tehtävänsä sen vaatimalla tavalla.

20. lennosto sijaitsee Shaw:n lentotukikohdassa Etelä-Carolinan osavaltiossa.

20. Lennoston komentaja eversti Derek O’Malley totesi facebookissa tukikohdan sivuilla antamassaan lausunnossaan: “Tiedän, että luottamuksen menetys on yleinen vastaus ilmavoimissa tilanteissa kun joltakin poistetaan komentoasema. On erittäin tärkeää ymmärtää miksi otamme tämän lähestymistavan tällaisiin asioihin. Meillä on palveluksessa tuhansia sotilaita jotka palvelevat maatamme, yksikään heistä ole täydellinen. Hyvät ihmiset, kuten kapteeni Kotnik tekevät virheitä. Haluan, että heillä on mahdollisuus oppia virheistä ilman suurempia julkisia keskusteluja sekä sen, että he voivat jatkaa ilmavoimien palveluksessa. Tämä on kasvattaa heitä sotilaina sekä tekee samalla aselajistamme entistä paremman”

Kapteeni Zoe “Sis” Kotnik oli ensimmäinen nainen joka nimettiin johtamaan ilmavoimien F-16 “Viper Demo team” ryhmää. Kapteeni Kotnikin oli tarkoitus myös lentää kuluvana esityslentokautena ryhmän käyttämää F-16 hävittäjää useissa lentonäytöksissä ympäri Yhdysvaltoja ja Kanadaa. Nyt ilmoitetut potkut tapahtuivat vain muutama viikko sen jälkeen kun Yhdysvaltain ilmavoimat julkaisi kapteeni Kotnikin pestin esityslentäjänä.

Viper Demo teamin seuraavaksi komentajaksi nimettiin edellisen lentonäytöskauden komentaja ja esityslentäjä majuri John Waters jotta kuluva esityslento kausi voidaan suorittaa suurimmalta osin pois alta.

Artikkelikuva: U.S. Air Force photo by Senior Airman Kathryn R.C. Reaves
Henkilökuva: USAF