Yhdysvaltain ilmavoimien f-35 saapuivat englantiin.

Ensimmäiset Yhdysvaltain ilmavoimien F-35A hävittäjät ovat saapuneet komennukselleen eurooppaan. Koneet lennettiin Utahin osavaltiosta sijaitsevasta Hill air Force Base tukikohdasta Englannissa sijaitsevaat RAF Lakenheatin tukikohtaan.  Eurooppaan lähetetyt F-35A häivehävittäjät kuuluvat 34:n hävittäjälaivueeseen ja ilmavoimien reservin 466:n hävittäjälaivueeseen.

Yhdysvaltain ilmavoimien antamien tietojen mukaan koneiden on tarkoitus osallistua seuraavien viikkojen aikana useisiin harjoituksiin Euroopan alueella. Tarkemmat tiedot harjoituksista on tarkoitus kertoa myöhemmin.

Norjalaiset tiedotusvälineet ovat saaneet tietoja paikallisilta lennonjohtajilta joiden mukaan F-35A koneiden olisi tarkoitus osallistua  Bodon tukikohdasta käsin suomen ilmavoimien johtamaan ace-17 harjoituksiin. Ace-17 harjoitukset järjestetään toukokuun 22pv- kesäkuun 2pv välisenä aikana.

Yhdysvaltain ilmavoimat ei ole kertonut kuinka monta F-35A hävittäjää se lähetti komennukselle eurooppaan, mutta kentän läheisyydessä päivystäneiden lentokonebongarien tietojen mukaan paikalle saapui 6-8 F-35A hävittäjää.