Yhdysvaltain ilmavoimien f-35A hävittäjä pudonnut floridassa.

Yhdysvaltain ilmavoimien F-35A hävittäjä on pudonnut maahan Floridan osavaltiossa. Onnettomuus tapahtui lähellä Eglinin lentotukikohtaa jonne hävittäjä oli palaamassa rutiininomaiselta harjoituslennolta illalla noin kello 21.30. Eglinin tukikohdan twitterissä antamien tietojen mukaan koneen lentäjä on pelastautunut käyttämällä koneen heittoistuinta. Onnettomuus ei aiheuttanut vahinkoja sivullisille.

Eglinin lentotukikohdan mukaan onnettomuuskoneen lentäjä ei ole loukkaantunut vakavasti heittoistuinta käyttäessään eli hänen tilansa on vakaa.

Jo toinen onnettomuus Yhdysvaltain ilmavoimille Floridassa viikon sisällä.
Nyt tapahtunut F-35A hävittäjän tuhoutuminen oli jo toinen onnettomuus viikon sisällä Yhdysvaltain ilmavoimille Floridan osavaltion alueella. Viime perjantaina Ilmavoimien F-22 hävittäjä putosi maahan Eglinin tukikohdan harjoitusalueella. F-22 hävittäjän tuhoutuminen on Yhdysvaltain ilmavoimille tietynlainen takaisku, koneen valmistus kun lopetettiin säästösyistä ja koneita saatiin valmiiksi vain 195 kappaletta.

Lentotoiminta pysäytetty päiväksi
Eglinin lentotukikohdan komentaja, prikaatikenraali Scott Cain on määrännyt, että tukikohdassa pidetään turvallisuuspaussi torstaina 21.5. Turvallisuuspaussin aikana joka kestää koko päivän ajan järjestetään koko henkilökunnalle virtuaalinen turvallisuuskoulutus päivä jonka käydään kertauksena läpi kuinka toimitaan turvallisesti sotilasilmailun parissa.

Lockheed Martinin valmistama F-35A on yksi tarjolla olevista hävittäjistä suomen ilmavoimien seuraavaksi monitoimihävittäjäksi kun päätöstä tehdään vuoden 2021 aikana.