Yhdysvaltain ilmavoimien sotilastaitolento-osasto Thunderbirdsien 2 paikkainen F-16 joutui onnettomuuteen rullauksen aikana

Yhdysvaltain ilmavoimien sotilastaitolento-osasto Thunderbirdsien kaksipaikkainen F-16 kone on joutunut onnettomuuteen joka tapahtui koneen rullatessa takaisin kohti asematasoa. Thunderbirdsien twitterissä antaman lausunnon mukaan kone oli palaamassa tutustumislennolta jolla valmistauduttiin viikonloppuna järjestettävään lentonäytökseen joka pidetään Wright-Pattersonin lentotukikohdassa.

Paikallisen tv-kanavan 7WHIO mukaan silminnäkijät olivat nähneet kuinka kone rullasi huonossa säässä ja näytti siltä, että voimakas tuuli olisi tarttunut koneeseen jonka seurauksena kone poistui rullaustieltä aiheuttaen lopulta koneen päätymisen ylösalaisin nurmikkoalueelle.

Koneessa oli onnettomuuden sattuessa kaksi henkilöä joista toinen oli koneen lentäjä. Toisen henkilön asemaa ei vielä tiedetä, mutta Thunderbirdsit olivat lennättäneet eilen torstaina 23.6 useita paikallisia toimittajia. Onnettomuus tapahtui kello 12.20 paikallista aikaa(19.20 suomen aikaa) mutta koneen lentäjän ja matkustajan ulos saaminen koneesta kesti 2 tuntia.

PÄIVITYS 24.6 klo 03.00: Koneen lentäjä oli kapteeni Erik Gonsalves joka lentää thunderbirdseissä numerolla 8. Matkustajana oli kersantti Kenneth Cordova joka kuuluu Thunderbirdsien huoltojoukkoihin.

PÄIVITYS 24.6 klo 09.00:
Tilanne elää kuten sanonta kuuluu. Parhaillaan useampi Yhdysvaltalainen tv-kanava kertoo, että kone päätyi ylösalaisin kiitotien päässä eli tilanne oli mahdollinen lentokoneen ajautuminen pois kiitoradalta. Sotilasilmailu.fi seuraa tilannetta ja pyrimme päivittämään tilanteen kehittymisen tännekkin.