Yhdysvaltain laivasto ja Boeing kokeilivat EA-18G hävittäjien etäohjausta.

Yhdysvaltain laivasto(US NAVY) ja sotilaslentokoneita valmistava Boeing ovat kokeilleet onnistuneesti EA-18G Growler hävittäjien ohjaamista toisesta EA-18G Growler hävittäjästä. Testien aikana yksi elektroniseen sodankäyntiin kykenevä Growler etäohjasi kahta muuta Growleria.

Boeingin tiedotteen mukaan testit lennettiin laivaston Patuxent riverin lentotukikohdasta käsin. Testien aikana ilmaan nousi kolme Growler konetta lentäjineen, mutta ilmaan päästyään kaksi muuta konetta otettiin etäyhteyden välityksellä kolmannen Growlerin ohjattaviksi.

Kuva: By Senior Airman John Linzmeier – DVIDS.net, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60742612

“Testi antoi Boeingille ja Yhdysvaltain laivastolle mahdolliseen tutkia ja kerätä tietoa ja dataa jonka avulla tulevaisuuden investointien rahoituksen kohteet voidaan havaita. Tämä voi luoda synergiaetuja toisten järjestelmien kanssa joita on Yhdysvaltain laivastolla sekä muilla aselajeilla on käytössä tai on kehitteillä” toteaa Tom Brandt, Boeingilta yhtiön tiedotteessa.

Yhteensä testejä tehtiin neljän lennon aikana yhteensä 21 kappaletta.