Yhdysvaltain laivasto julkaisi menehtyneen lentäjän nimen.

Yhdysvaltain laivasto on julkaissut keskiviikkona aamulla paikallista aikaa Death Valleyssä tapahtuneessa lento-onnettomuudessa menehtyneen lentäjän nimen. F/A-18E Super Hornetilla onnettomuuteen joutui 33-vuotias luutnantti Charles Z. Walker. Luutnantti Walkerin asemapaikka oli VFA-151 Vigilantes laivueessa joka on sijoitettu Yhdysvaltain laivaston NAS Lemoore lentotukikohdassa.

Onnettomuus jossa luutnantti Walker menehtyi tapahtui  Death Valleyn kansallispuistossa jossa sijaitsee alue joka tunnetaan myös nimeltään Star Wars kanjoni tai Jedi Transition. Alue on suosittu lentokonevalokuvaajien keskuudessa juurikin siitä syystä, että alueella voi kuvata sotilaslentokoneita jotka lentävät kohtuu matalalla.

Kuva: Yhdysvaltain laivasto

“Luutnantti Walker oli loistava merivoimien lentäjä, aviomies ja poika” toteaa kommodori James Bates tiedotteessaan ja jatkaa: “Hän oli osa vigilanten perhettä ja hänen poistumisensa huomaa laivueessa”

Luutnantti Walker oli osa laivastoa vuodesta 2008 lähtien, sitä ennen hän opiskeli laivaston reserviupseerilinjalla Embry-Riddlen ilmailuyliopistossa Floridan Daytonassa. Walker palkveli ennen nykyistä sijoitustaan japanin Iwakunissa jossa hän oli sijoitettuna 195 lentolaivueeseen. VFA-151 laivueeseen hän siirtyi helmikuussa 2018. Luutnantti Walker oli saavuttanut myös sekä laivaston, että merijalkaväen kunniamitalleja palvelusaikanaan.