Yhdysvaltain laivasto siirsi ensimmäiset F-35C hävittäjänsä maan länsirannikolle.

Yhdysvaltain laivasto on siirtänyt ensimmäiset F-35C häivehävittäjänsä Yhdysvaltain länsirannikolla sijaitsevaan Yhdysvaltain laivaston Lemooren lentotukikohtaan (NAS Lemoore) Neljä laivaston VFA-101 “Grim Reapers”  lentolaivueeseen kuulunutta F-35C hävittäjää siirtolennettiin keskiviikkona 25 päivä tammikuuta ja luovutettiin VFA-125 “Rough Raiders” lentolaivueen käyttöön.

Tapahtumaa oli todistamassa paikanpäällä yli 400 vierasta. Vuoden 2017 loppuun mennessä tukikohtaan sijoitetaan kymmenen F-35C-hävittäjää, ja vuoteen 2020 mennessä lukumäärä tulee kasvamaan yli sadan. Tilaisuutta juhlistettiin mm perinteisellä ylilennolla joka alla olevan kuvan perusteella näytti olevan oikein näyttävä.

VFA-101 ja VFA-125 lentolaivueet ovat niin sanottuja harjoituslentolaivueita(Fleet Replacement Squadron) joissa laivaston ja merijalkaväen lentäjät saavat koulutuksensa.

Vara-amiraali Mike Shoemaker puhuu yli 400 hengen yleisölle historiallisessa tilaisuudessa.

VFA-125 lentolaivueen ja Suomen ilmavoimen tiet ovat kohdanneet 90-luvulla kun suomi hankki itselleen F/A-18C/D hornet koneita. Osa lentäjistämme sekä mekaanikoista sai koulutuksensa hornetteihin juurikin VFA-125 lentolaivueessa. Kysymys kuuluukin, tapahtuuko tämä uudestaan 2020-luvulla???.

 

 

Kuvat: Lockheed Martin / USNavy