Yhdysvaltain laivasto kumosi Superhornettien ja Growlerien lentokiellot

Yhdysvaltain laivasto on kumonnut viikonlopun kestäneen F/A-18E/F Superhornetien ja E/F-18G Growlerien lentokiellot jotka asetettiin laivaston koneille perjantaina 16.12.2016 kun laivaston Growler vaurioutui Whidbey:n saarella sijaitsevassa laivaston lentotukikohdassa koneen ollessa tekemässä harjoituslaskeutumisia.

Laivaston ilmavoimien komentaja, vara-amiraali Mike Shoemaker kumosi kiellon maanantaina kun kaikille laivaston Superhornet ja Growler lentäjille sekä maahenkilökuntaan kuuluville oli saatu kerrottua onnettomuuden tutkinnan alustavista syistä.

Laivasto sekä Boeing:n insinöörit olivat alustavissa tutkimuksissa tulleet siihen tulokseen, että tietynlainen kylmyys yhdistettynä tietynlaiseen vesisateeseen joka puolestaan aiheutti lentokoneen ulkoisille komponenteille vaurioita oli syynä onnettomuuteen.  Laivasto sekä Boeing ovat onnettomuuden takia muuttaneet ohjeistuksiaan maahenkilökunnalle siitä kuinka koneiden jään- ja vedenpostoja tulee suorittaa.  Näillä ohjeilla on maailmanlaajuisia vaikutuksia.

Kuva: Yhdysvaltain laivasto.