Puolustusministeriö 100 vuotta -juhlakirja julkaistiin.

Puolustusministeriö juhlii tänä vuonna satavuotista taivaltaan. Sen kunniaksi kirjoitettiin Puolustusministeriö 100 vuotta -juhlakirja, jonka julkistamistilaisuus pidettiin Ostrobotnian tiloissa Helsingissä 11.12.2018.

”Puolustuspolitiikan tärkein tehtävä on edelleen luoda edellytyksiä puolustusvoimille ja sotilaalliselle maanpuolustukselle. Toimintaympäristö on muuttunut, mutta perustehtävä on säilynyt samana”, totesi puolustusministeri Jussi Niinistö avauspuheenvuorossaan.

Tilaisuudessa puhunut Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori ja yksi kirjan kirjoittajista, Jyri Raitasalo onnitteli satavuotiasta puolustusministeriötä todeten sen olevan tänä päivänä vahvempi ja tärkeämpi toimija valtioneuvostossa kuin koskaan aikaisemmin sadan vuoden historiansa aikana.

Raitasalon lisäksi kirjoittamiseen on osallistunut joukko alan tutkijoita: dosentti Seppo Tiihonen, dosentti Petteri Jouko, filosofian lisensiaatti Rainer Knapas ja PhD Antti Matikkala. Maanpuolustuksen kannatussäätiö tuki juhlakirjan julkaisemista.