Uusi vuosi ja uudet kujeet.

Vuosi 2017 on jo käynnistynyt ja tammikuukin on jo melkein kuopattu. On aika hahmotella mitä vuosi 2017 tuo tullessaan Sotilasilmailu.fi sivustolle.  Tarkoituksenamme on ainaskin parantaa sivuston teeman asetuksia joka mahdollistaisi myös muutaman mainospaikan tuomisen sivustolle. Parhaillaan sivustohan pyörii ylläpitäjän omalla rahoituksella(joka toki ei ole mikään iso menoerä vuodessa)

Tarkoituksenamme on myös käydä vuoden aikana useammassa lentonäytöksessä sekä alan messuilla. Alustavasti aikataulumme näyttää vuoden osalta seuraavaa. Muutoksia toki voi tulla.

9 Kesäkuuta: Suomi 100v lentänäytös Helsinki
10-11 kesäkuuta: Seinäjoki international air show
19-25 kesäkuuta: Paris air show

Harkinnassa on myös touko-kesäkuun aikana muutama lentonäytös Yhdysvalloissa sekä syksyn aikana joko Dubain tai Soul:n lentonäytösten/messujen raportointi/vierailu. Myös elokuussa ruotsissa järjestettävä ilmavoimien lentonäytös on listalla parhaillaan.

Vuoden 2017 aikana tarkoituksenamme on myös panostaa sivuston päivityksen parantamiseen jotta sivustoa pystyisi päivittämään helposti ja vaivattomasti tilanteessa kuin tilanteessa.

Ensimmäisenä päivityksenämme olemme tuoneet sivuston ylänavigointiin kohdan kategoriat josta voi selata kaikkia kategorioita joita käytämme ja sitä kautta lukea esim pelkästään F-35 aiheiset uutiset jne. Lähiaikoina tulemme käymään läpi kaikki juttumme ja päivittämään juttujen kategoriat jne. Olemme myös aktivoituneet HX-hankkeen esittelyjen osalta. Sivustolta löytyy oma osio HX-hankkeelle, sen uutisille sekä tietenkin lähiaikoina julkaistavat kone-esittelyt. Kokonaisuudessaan nämä uudistukset ovat valmiita helmikuun puoliväliin mennessä jolloin päivitysten ensimmäiset osat ovat täysin lukijoiden käytettävissä.

Twitterissä olemme luoneet jo muutama vuosi takaperin käyttäjänimen Sotilasilmailu
jonka käyttö on jäänyt erittäin pieneksi, mutta siinäkin tulee muutos. Pyrimme uutisoimaan pienistä asioista jne myös sitä kautta.

Vuosi 2017 on erittäin mielenkiintoinen myös ilmavoimien HX-hankkeen osalta ja seuraamme sitä herkeämättä.

-Päätoimittaja Luoto