Lockheed Martin siirtää F-16 tuotantolinjansa Teksasisn Forth Worth:sta Etelä Karoliinan Greenvilleen

Yhdysvaltalainen Lockheed Martin joka on yksi puolustusteollisuuden isoimmista toimijoista on päättänyt siirtää F-16 valmistuslinjansa Teksasissa sijaitsevasta Forth Worth:sta Etelä-Karoliinassa sijaitsevaan Greenvilleen. Päätös tuotannon siirtämisestä muualle ei tullut yllätyksenä kenellekkään koska F-35 koneiden tuotanto vaatii entistä enemmän tiloja Forth Worth:n tehtailla ja F-16 tuotantolinja puolestaan on kärsinyt viimeaikoina hiljaisista ajoista.

Lockheed Martinin tiedottajan Ken Ross:n Star-Telegramille antamien lausuntojen mukaan F-35 työllistää parhaillaan noin 8800 työntekijää Forth Worth:n tuotantohihnalla, kun taas F-16 koneet työllistää vain 200 työntekijää. “osana prosessia jossa teemme lisätilaa F-35 koneille joudumme siirtämään F-16 koneiden valmistuksen pois tehtailtamme”

Kun Irakin ilmavoimien viimeiset F-16 koneet valmistuvat kuluvan vuoden loppupuolella alkaa koneiden ja muun tuotannossa tarvittavien järjestelmien siirtäminen Etelä-Karoliinaan.  Locheed Martinin antamien tietojen perusteella F-16 tuotantohihna on suljettuna noin 2-vuotta ennen kuin se avataan uudestaan.

 

Artikkelikuva: By Master Sgt. Andy Dunaway – This Image was released by the United States Air Force with the ID 080610-F-BC606-048