Dassault sopimukseen ranskan valtion kanssa Rafalen F4 version kehittämisestä.

Ranskan valtio on tehnyt sopimuksen Dassault  aviationin kanssa Rafale hävittäjän kehitystyön jatkamisesta F4 versiolla. Sopimus julkaistiin tammikuun 14. Päivä kun Ranskan puolustusministeri Florence Parly vieraili Dassaultin Mérignac:n tehtailla.


Rafalen F4 versio on osa käynnissä olevaa prosessia jolla pyritään kehittämään ja parantamaan Rafalen suorityskykyä. Dassaultin mukaan F4 versio tulee parantamaan Rafalen tutkia ja sensoreita, lentäjän kypäränäyttöä. F4 versio tulee myös saamaan uusia aseistusvaihtoehtoja kuten Mica NG ilmasta- ilmaan ohjuksen sekä 1000 kiloa painavan AASM pommin joka soveltuu ilmasta-maahan  suuntautuviin iskuihin. F4 versio on kokonaisuudessaan valmis vuoden 2024 aikana, mutta osa F4 version ominaisuuksista on mahdollisuus ottaa käyttöön jo vuoden 2022 aikana.

Nyt ilmoitetun sopimuksen arvo on noin 2 miljardia euroa. Sopimus ei sisällä itsessään yhtään hävittäjälentokonetta, mutta Ranska on tilaamassa vuoden 2023 aikana viimeiset 30 Rafale hävittäjää asevoimilleen ja nämä 30 hävittäjää tullaan valmistamaan F4 versiona.